8 rosii mari, sare, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 3 crengute de cimbru, 2 linguri ulei, 1 lingura pulpa de rosii (din conserva), piper, grasime pentru forma, 8 oua, putin cascaval ras.
Se spala rosiile, se sterg bine, se taie capacelul si se scobesc cu o lingura. Se sareaza in interior si se lasa sa se scurga circa o ora cu gura in jos. Usturoiul zdrobit, ceapa tocata si cimbrul se calesc in uleiul incins, pana ce devin sticloase. Miezul de la rosii se toaca mai mare, se amesteca cu rosii din conserva si se pun pe foc sa dea cateva clocote, amestecand continuu (cca 5 minute). Se adauga sare, piper si se toarna intr-o forma unsa. Se asaza rosiile scurse una langa alta - in sos si se pipereaza in interior. Se sparg pe rand ouale intr-o ceasca si se lasa sa alunece usor in cate-o rosie. Se presara deasupra cascavalul ras si se lasa in cuptorul incins (180 grade C) cam 25 de minute, sa se intareasca.
Se servesc calde.
Autor: osna Data trimiterii: 02/12/2004 16:55:13
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11368&whichpage=2
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 1 Timp de preparare: ~ 1 ora.
|