Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Mancaruri Mancaruri cu fructe de mare 

Fructe de mare cu sos
500g peste de ocean, 250g fructe de mare, o cana jumatate apa, jumatate pahar vin alb sec, un varf de lingurita cimbru tocat, o ceapa mica tocata, o mana ciuperci taiate marunt, 100g unt, 3 lingurite faina, o cana jumatate lapte, 2 lingurite patrunjel tocat, sare, piper.


Se pune pestele intr-un vas cu apa, vinul si cimbrul si se lasa pe foc 8 minute sau pana ce carnea se desface fasii cu usurinta. Separat, se soteaza ciupercile si ceapa in unt. Se adauga faina si se amesteca bine. Se ia vasul de pe foc si se adauga, treptat, laptele caldut. Se pune vasul din nou pe foc si se lasa inca un minut dupa ce incepe sa fiarba. Se adauga pestele, cu sosul, fructele de mare, se sareaza si se pipereaza. Se lasa pe foc cinci minute.

Se serveste cu patrunjel verde deasupra.

Autor: Marianar
Data trimiterii: 02/12/2004 15:08:05
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=26470


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 1 
Timp de preparare:
~ 45 min.