1 caracatita(2-3kg) 1 cana otet cateva fire de telina 2 morcovi 1 ceapa 10 boabe de piper sare putin patrunjel
Pentru sos: 1/2 cana ulei masline 1/4 cana otet 10 boabe piper putina sare
Folosim caracatita congelata. Spalati bine caracatita si o puneti in oala cu apa cat sa o acopere. Adaugati otetul, puneti capacul si fierbeti pe foc tare. Cand incepe sa fiarba, incetiniti focul si fierbeti timp de aprox o ora jumate. Cand a fiert, scurgeti-o, clatiti-o cu apa rece din belsug si puneti-o din nou in apa curata la fiert cu telina, morcovii, ceapa, boabele de piper si sare. Acoperiti cu capacul si din nou la fiert timp de 1 ora.
Amestecati toate ingredientele pentru sos intr-un borcan cu capac si turnati-l peste caracatita cat e calda. Lasati caracatita 24 ore in sos amestecand din cand in cand.
Serviti pe platou cu garnitura de ardei rosii si frunze de patrunjel, taiata in bucatele si cu sos deasupra.
Autor: Theodora Data trimiterii: 02/12/2004 14:55:29
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=26470
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 1 Timp de preparare: ~ 3 ore.
|