15-20 dovlecei in floare, 1/2 kg de rosii, 1 ardei gras, 100 ml de ulei, o ceapa, 3-4 catei de usturoi, marar, sare, piper.
Se spala dovleceii, se pun intr-un vas termorezistent, intregi sau taiati in jumatati pe lung. Se adauga ardeiul taiat in fasii si rosiile. Se toaca ceapa, se caleste 2 minute in ulei si se asaza peste dovlecei. Se zdrobeste usturoiul si se pune peste mancare. Se adauga ½ pahar de apa fierbinte, marar tocat si putin cimbru. Se da vasul la cuptor pentru 30 de minute.
Se servesc calzi.
Autor: Marianar Data trimiterii: 01/12/2004 23:59:42
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=27783
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 1 Timp de preparare: ~ 50 min.
|