1 lingura drojdie uscata 1/2 lingurita zahar 2 2/3 cani de apa calduta 2 linguri de ulei de masline 8 cani de faina 1 lingura sare
Se amesteca drojdia cu o cana de apa calda si cu zaharul pana se dizolva iar lichidul devine cremos.
Se adauga restul de apa si 1 1/2 cana faina. Se amesteca bine pana se omogenizeaza si se lasa 10-15 minute pana se umfla. Se adauga sarea, uleiul si restul de faina treptat, pana cand aluatul e mai tare dar inca putin lipicios. Cand aluatul e destul de gros sa-si tina forma se pune pe o planseta si se framanta cam 5-8 minute pana devine elastic. Apoi se pune aluatul intr-un vas uns cu ulei de masline si se lasa sa dospeasca cam 45 de minute la cald.
Se intinde o foaie rotunda, se umple dupa preferinte, si se coace la foc potrivit.
Se serveste calda.
Autor: Laura Takacs Data trimiterii: 01/12/2004 23:09:39
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=8185
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 1 Timp de preparare: ~ 1 ora.
|