Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Deserturi Saleuri, saratele, grisine, covrigei 

Grisine
-500g faina
-50g drojdie
-70ml ulei masline
-15g sare
-10g zahar


Drojdiea, zaharul si sarea se dizolva in putina apa calduta dupa care se amesteca cu restul ingredientelor.
Se mai adauga apa dupa necesitate, in asa fel incit sa iasa un aluat ca de paine.
Din acest aluat se formeaza grisine, de lungimea si grosimea dorita, se aseaza intr-o tava care in prealabil a fost unsa cu ulei sau tapetata cu hartie cerata.
Acestea se lasa la dospit cca.40 min. dupa care se coc 15 min. la 200°C.


Se servesc cu bere.

Autor: schuster laura
Data trimiterii: 01/12/2004 22:54:58
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=17869&whichpage=4


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 1 
Timp de preparare:
~ 1 ora.