Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Deserturi Saleuri, saratele, grisine, covrigei 

Saratele cu branza
250g cas ras
200g faina
2 lingurite boia
200g unt rece
1 galbenus
1 lingurita sare
1 lingurita chimion



Se framanta un aluat din cas, faina, sare, boia si unt in fulgi. Se face o bila care se infasoara in folie si se pune la frigider 60 min.
Se intinde aluatul, 1 cm grosime si se taie fasii de 5 - 10 mm, se rasucesc si se pun la frigider 30 min.
Se incinge cuptorul la 180°. Aluatul se unge cu galbenus batut, se presara dupa gust cu cas/sare/chimion/boia. Se coc 20 min.

Se servesc dupa ce s-au racit, cu masline sau cuburi de branza si insotite de vin sau bere.


Autor: babirusa
Data trimiterii: 01/12/2004 22:40:00
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=17869


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 1 
Timp de preparare:
~ 90 min.