250g cas ras 200g faina 2 lingurite boia 200g unt rece 1 galbenus 1 lingurita sare 1 lingurita chimion
Se framanta un aluat din cas, faina, sare, boia si unt in fulgi. Se face o bila care se infasoara in folie si se pune la frigider 60 min. Se intinde aluatul, 1 cm grosime si se taie fasii de 5 - 10 mm, se rasucesc si se pun la frigider 30 min. Se incinge cuptorul la 180°. Aluatul se unge cu galbenus batut, se presara dupa gust cu cas/sare/chimion/boia. Se coc 20 min.
Se servesc dupa ce s-au racit, cu masline sau cuburi de branza si insotite de vin sau bere.
Autor: babirusa Data trimiterii: 01/12/2004 22:40:00
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=17869
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 1 Timp de preparare: ~ 90 min.
|