Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Deserturi Placinte, strudele, pateuri 

Placinta cu pui
un piept de pui sau doua pulpe
o ceapa mare
o legatura de ceapa verde
2-3 catei de usturoi
unt sau untdelemn
125g ciuperci
200 g crema de branza
coaja rasa de la o lamaie
patrunjel
o foaie de aluat frantuzesc(foetaj)
un ou batut
sare si piper.


Se fierbe carnea. Se caleste ceapa si usturoiul in unt ori ulei pana se inmoaie putin si se adauga ceapa verde si ciupercile si se mai lasa la foc potrivit vreo 5min. Se lasa sa se raceasca, apoi se pune compozitia de mai sus intr-un castron, se adauga crema de branza, coaja de lamaie, patrunjelul, sare, piper si carnita taiata cubulete. Se intinde foaia (foietajul) si se pune compozitia obtinuta. Taiati lateralele in diagonala pana la compozitie in fasi de 2 cm. Trageti fasiile de aluat una peste alta alternand in cruce pana jos. Sigilati capetele. Ungeti cu ou batut. Lasati-o sa se odihneasca pana se incinge cuptorul. Se coace la foc potrivit.


Se serveste calda.

Autor: Leditia
Data trimiterii: 01/12/2004 22:32:20
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32576&whichpage=2


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 1 
Timp de preparare:
~ 2 ore.