½ kg branza de vaca, 3 oua, 3 linguri rase de gris, 1 pahar mare smantana, 2 linguri faina, sare.
Se da branza prin sita sau se sfarama bine cu furculita, se amesteca cu ouale intregi, puse unul cate unul, grisul, faina si sarea. Din ¾ din compozitie se prepara papanasi: se pun in apa clocotita cu lingurita in forma de galuste si se lasa sa fiarba. Papanasii sunt fierti cind, dupa ce s-au ridicat deasupra, mai dau 1-2 clocote. Se scot cu lingura de spuma si se asaza in forma unsa si presarata cu pesmet: un rand de papanasi fierti, un strat din compozitia oprita nefiarta, la care s-a mai adaugat 3 linguri de smantina. Se umple forma, deasupra trebuind sa ramana un rand de papanasi. Se da la cuptor, la foc potrivit.
Se servesc cu smantana si cascaval ras.
Autor: Veronicai Data trimiterii: 01/12/2004 20:28:34
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=5762
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 1 Timp de preparare: ~ 90 min.
|