Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Deserturi Prajituri Prajituri cu cacao, ciocolata, ness 

Prajitura Zebra
Ingrediente
Blat 1
7 albusuri
250g zahar
1 praf de copr
6-7 linguri de faina
175g nuci Blat 1

Blat 2
7 galbenusuri
200g zahar
150g faina
esente
praf de copt

Crema:
2 cani lapte
jumatate cana zahar
2-3 linguri de faina
un pachet unt sau margarina
esente
nuci tocate

Mod de preparare
Blat 1:
7 albusuri se bat spuma tare cu un varf cutit de sare si cand s-au intarit se adauga 250 gr zahar si se amesteca pana se topeste zaharul. Se adauga un praf de copt amestecat cu 6-7 linguri de faina. Se incorporeaza si 175 gr nuci tocate marunt.
Se pune in tava tapetata si se coace la foc mediu. Cand este gata pe jumatate se adauga blatul 2.

Blat 2:
7 galbenusuri se freaca foarte bine cu 200 gr zahar si esente, se adauga 150 gr faina si un praf de copt. Se pune peste coca de la blat 1 cand este coapta pe jumatate si se da la cuptor, la foc mic.
Cand este gata se scoate si se lasa la racit.

Crema:
Se pun intr-o oala 2 cani de lapte si jumatate de cana de zahar, amestecl se pune la fiert. Cand fierbe se adauga 2-3 inguri de faina dizolvate cu putin lapte si se amesteca pana se face ca o budinca, ingorsata. Se adauga esente si se lasa la racit. Cand este rece se amesteca cu un pachetde margarina sau unt frecat spuma, anterior, cu cateva linguri de zahar. Se intinde peste blat, se presara dens nuci tocate amrunt.

Se lasa pana a doau zi la frigider sa se intareasca crema.

P.s. Daca vi se pare ca este prea moale crema puteti aduaga 2-3 linguri de gris si lasati sa se absoarba.

Se serveste rece taiata cubulete sau romburi.

Autor: anne-marie
Data trimiterii: 01/12/2004 18:08:18
Edited: 01/12/2004 18:13:28
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20907&whichpage=2


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 2 
Timp de preparare:
~ 80 min.