Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Deserturi Cozonac, pasca 

Cozonac (3)
1/2 l lapte
1 kg faina
250 gr zahar
4 oua
25 gr drojdie
esente


Se face putina maia din drojdie, un praf de sare, putin lapte si faina. Se pune zaharul in lapte si se tine pe foc pana se topeste zaharul. Dupa ce s-a racit putin laptele se pun ouala batute (unul intreg si 3 galbenusuri) si esentele. Cand a crescut maiaua se pune laptele peste ea si faina. Se amesteca cu mana cateva minute pana se omogenizeaza coca si apoi se pune uleiul putin cate putin pana se incorporeaza tot.
Se lasa la crescut apoi se unge masa cu ulei se intinde o bucata de coca si se pune compozitia de : albusurile ramasa batute spuma, nu prea tare, cu zahar, cacao si nuci macinate), se ruleaza si se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa mai creasca un pic. Apoi, se unge cu ou batut, se presara cu zahar si se baga la cuptor la foc mic.



Se serveste rece sau cald, taiat in felii.

Autor: adita
Data trimiterii: 01/12/2004 13:57:26
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=23694&whichpage=3


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 2 
Timp de preparare:
~ 3 ore.