Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Conserve Conserve pentru iarna Conserve cu legume Conserve cu conopida 

Conopida la borcan
-conopida
-suc de rosii
-frunze de patrunjel
-frunze de rosii
-1 aspirina

Alegeti conopida cu floare alba si deasa, taiati-o īn buchetele si tineti-o 10 minute īn apa claduta si putin sarata. Separat pregatiti un suc de rosii care sa se lase sa clocoteasca 5-10 minute la foc mic. Aromati sucul de rosii cu frunze de rosii si patrunjel si potriviti de sare, umpleti, dar lasati un gol de 2-3 cm pāna la gura borcanului si puneti cāte o aspirina deasupra. Legati borcanele cu celofan si sterilizati-le 30 minute pe baie de abur. A doua zi, cānd borcanele s-au racit, stergeti-le si puneti-le īn camara. Fiarta, pāna cānd se inmoaie, fara sa se terciuiasca (15-20 minute) īn apa putin sarata, apoi strecurata conopida, se poate pastra la congelator 5-6 luni de zile.




Autor: Idora
Data trimiterii: 14/10/2004 23:45:24
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=28684


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 0 
Timp de preparare: