3 kg de caise (mici), 3 kg de zahar, 1 litru si jumatate de spirt alb.
Se spala caisele, se inteapa de cateva ori cu un ac gros, se pun intr-o sticla cu gatul larg (de 5-6 l). Caisele si zaharul se asaza in straturi alternative, ultimul fiind de zahar. Se toarna spirtul (sau tuica), se leaga gatul sticlei cu celofan sau cu pergament si se tine 3-4 saptamani la loc insorit, clatinand f. usor sticla la 2-3 zile. Dupa 3-4 saptamani sticla se asaza la loc racoros. Cand se serveste, bautura, se strecoara printr-un tifon pus in doua.
Autor: adda Data trimiterii: 20/11/2004 19:04:09
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=26973
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 1 Timp de preparare:
|