500g carne de porc 500g carne de vita usturoi condimente pentru carne sau speciale pentru mici 2 lingurite de bicarbonat 1 l apa minerala
Carnea se toaca apoi se adauga usturoi pisat (dupa gust), condimente pentru carne sau speciale pentru mici si bicarbonat. Se framanta . Aceasta cantitatea de carne trebuie sa o framantati cu 1 litru de apa minerala, si anume: prima data se pune un pic de apa, se framanta, se mai lasa aluatul la frigider o ora si tot asa de 4 ori. Daca aluatul incepe sa fie prea moale nu se mai pune apa, nu este necesar sa se puna toata apa, tot secretul este sa framanti de mai multe ori si apoi sa lasi sa se odihneasca aluatul. Daca puteti, lasati aluatul peste noapte la rece sau cel putin 6 ore, inainte de a face gratarul. Se modeleaza micii si se pun pe gratar.
Se servesc cu mustar.
Autor: petra Data trimiterii: 18/11/2004 17:11:49
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13945&whichpage=2
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 2 Timp de preparare: ~ 90 min.
|