1 kg carne de vita 80 g unsoare de porc 300 g ceapa rosie 20 g boia de ardei (paprika) sare chimen usturoi 1 kg cartofi 140 g ardei gras 60 g rosii proaspete "csipetke" adica "zdrente"
Carnea, de preferinta suculenta (piept, rasol), se taie in cuburi de 1,5-2 cm. Ceapa maruntita se prajeste in unsoare pana devine aurie. Micsorand focul sub cratita, adaugam paprika, amestecam, punem imediat carnea, se pune sare si continuam prajitul. Dupa evaporarea lichidului se adauga chimionul, usturoiul zdrobit si putina apa, continuand - sub capac - fierberea inabusita, la foc molcom. Amestecam din cand in cand si completam cu apa. Intre timp se taie cartofii (soi ferm), ardeiul gras si rosiile in cubulete de aproximativ 1 centimetru. Pentru "zdrente": dintr-un ou, sare si 80 g faina se framanta o coca tare, se intinde pe planseta o foaie de cca. 1 mm grosime si se rupe, apoi, in bucatele neregulate, cat unghia de mare. Cand carnea este aproape gata si zeama s-a evaporat, adaugam cartofii si asteptam pana devin sticlosi. Atunci se completeaza cu zeama de oase, cu rosiile si ardeii. Se fierb impreuna adaugand si "zdrentele". Se mai completeaza la sfarsit cu zeama de oase si se verifica condimentatia.
Se serveste fierbinte.
Autor: lela Data trimiterii: 18/11/2004 14:27:28
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13945&whichpage=3
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 2 Timp de preparare: ~ 2 ore
|