1kg carne de vaca (sau jumate vaca, jumate porc) 100 g seu de vaca sare, piper, ienibahar, 1 lingurita bicarbonat, cimbru, usturoi
Carnea si seul se dau prin masina de 2-3 ori sa fie bine faramitata. Se adauga sare, piper macinat, ienibahar, un varf de cutit cimbru faramitat, bicarbonat si 2 dl de apa rece in care s-au pus 3 catei de usturoi tocat si apoi s-a strecurat. Se bate bine tocatura pana devine ca o pasta fina. Se da la frigider 8-10 ore apoi se formeaza din ea mititeii. Se coc pe gratar.
Se servesc calzi cu mustar.
Autor: Camelia Data trimiterii: 17/11/2004 22:57:55
Edited: 17/11/2004 23:09:24
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13945&whichpage=2
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 2 Timp de preparare: ~ 90 min.
|