500g fasole, un morcov, o radacina de patrunjel, 2 cepe, 300g bulion, o lingurita otet, o lingurita de zahar, patrunjel sau marar, 1-2 foi de dafin, sare, piper, ulei.
Se pune fasolea boabe la fiert impreuna cu un morcov, o ceapa si un patrunjel. Cand e fiarta se strecoara. In ulei incins se caleste o ceapa tocata marunt, peste se adauga bulion, zeama de fasole, otetul si zaharul, verdeata tocata marunt(marar, patrunjel), foile de dafin, sare, piper si se lasa sa clocoteasca 15-20 min. Peste acest sos se adauga fasolea fiarta si se lasa sa se patrunda bine de mirodenii. Se poate pune la cuptor sa mai scada putin. Se serveste cu afumaturi(carnati afumati, costita afumata) si muraturi.
Se serveste calda cu afumaturi(carnati afumati, costita afumata) si muraturi.
Autor: Marianar Data trimiterii: 14/10/2004 23:10:10
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=636
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 0 Timp de preparare: ~ 4 ore
|