Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Mancaruri Mancaruri cu carne tocata 

Mititei (1)
1kg de carne tocata (jumatate de vaca si jumatate de porc)
100g seu de vaca (asta in cazul in care carnea tocata nu contine si grasime)
piper, ienibahar, coriandru (specifice pt mititei), cimbru
3-4 catei de usturoi, sare, o lingurita cu varf de bicarbonat


Carnea si seul se trec prin masina de tocat. Usturoiul se zdrobeste impreuna cu o lingurita de sare si se adauga 100 ml apa calduta. Apoi se strecoara peste carne, se adauga bicarbonatul si condimentele. Tocatura se amesteca si se bate bine cu palmele pana se omogenizeaza.
Uusturoiul se poate pune direct in carnea tocata si se adauga dupa aceea apa calduta (nu toata o data). Apa se pune in functie de cat de moale este carnea tocata. Pe masura ce turnati apa amestecati foarte bine carnea si o bateti cu palmele, in felul asta va dati seama de cata apa este nevoie. Trebuie sa iasa o pasta moale si pufoasa; sa fie cat se poate de moale dar sa se poata modela mititeii. Foarte important este sa fie batuta carnea bine ca sa nu se inmoaie pasta, sa fie apa bine incorporata in carne. Daca nu se pune apa, ies mititeii mai uscati. Dupa ce pasta este gata se acopera cu o punga de nailon si se baga la frigider pana a doua zi (ies buni si daca sunt facuti imediat).


Se servesc calzi cu cartofi prajiti.




Autor: manu
Data trimiterii: 17/11/2004 22:51:57
Edited: 17/11/2004 23:08:22
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13945&whichpage=2


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 2 
Timp de preparare:
~ 2 ore