1 kg carne 4-5 cepe 50 ml vin alb o lingura pasta de tomate piper, cimbru, ulei
Se bate carnea ca pentru snitele (mai subtire). Intr-o cratita (in care se va pregati mincarea) se pune uleiul si snitelele. Se tin la foc potrivit (cam 5-6 minute) pana se albesc ( intorcindu-se pe o parte si pe alta). Apoi se adauga ceapa taiata pestisor si cate un pic de apa, numai cat sa aiba unde fierbe ingredientele. Cind carnea este aproape fiarta (pe treisferturi) se adauga vin alb, in care s-a desfacut pasta de tomate (cam 1 lingura daca este groasa). Se lasa apoi sa fiarba (cam 15'-20' la foc mic) si se adauga piper si cimbru. Carnea devine foarte frageda, iar ceapa aproape nici nu se mai cunoaste (iese un sos gros).
Se serveste cu piure de cartofi sau chiar simpla.
Autor: palmyrah2002 Data trimiterii: 17/11/2004 22:41:41
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13945
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 1 Timp de preparare: ~ 50 min.
|