Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Bucataria internationala Retete asiatice 

Nasi Goreng (Orez Fript)!!!
o ceapa, niste catei de usturoi (in functie de preferinte, eu pun vreo 6-7), sos de chili sau praf de chili in ulei de porumb sau de masline.
piept de pui, ardei (iute daca preferati), sare, piper alb, morcov, orez
sos de soia dulce si putina nucsoara

Se pun la calit o ceapa, niste catei de usturoi (in functie de preferinte, eu pun vreo 6-7), sos de chili sau praf de chili in ulei de porumb sau de masline. Se lasa pina capata o culoare aurie dupa care se adauga pieptul de pui taiat bucatele (patratele), se mai adauga ardei (iute daca preferati), sare, piper alb, morcovul taiat in lungime (asa ca niste bastonase sa fie, de vreo 4-5 cm lungime si destul de subtire. eu tai un morcov in vreo 3-4 fisii si dupa aceea il segmentez in fisiile astea mai mici. Sper ca sint inteleasa...). Se adauga orezul fiert rece (indonezienii fierb orezul de dimineata daca fac mincarea la prinz, sau chiar cu o seara inainte cica e mai bun asa, daca e putin deshidratat. Tu ce parere ai Julie?, tot asa se face si in Japonia). Se mai adauga sos de soia dulce si putina nucsoara.
pieptul de pui se lasa pina se rumeneste bine bine si abia apoi se adauga orezul.




Autor: GabiG
Data trimiterii: 16/11/2004 19:50:43
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=4716


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 0 
Timp de preparare:
1 ora