-3 oua -150g zahar -500ml frisca lichida -1 lamaie sau 1 portocala sau 2 linguri cacao (amara)
Intr-un ceaun sau o oala cu fundul dublu se bat ouale cu zaharul pe foc mic pana se ingroasa. In functie de aroma pe care o preferati adaugati coaja rasa si zeama de la lamaie sau portocala, sau cele doua linguri de cacao. Se mai tine pe foc 2 min. apoi se da la rece. Se bate frisca pe jumatate (sa nu fie tare ci ca o smantana groasa) apoi se adauga crema de oua si se amesteca usor.
O puteti folosi la orice fel de blat facut de voi sau cumparat si merge de minune cu foile de la Alba-ca-zapada.
Autor: Elly1977 Data trimiterii: 15/11/2004 20:45:11
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13951&whichpage=4
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 1 Timp de preparare: ~40 min.
|