Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Deserturi Torturi Torturi cu crema 

Tort cu nuca
Blat: din comert, din acela taiat in foi sau se poate prepara cel mai simplu blat.
Crema: 25 g miez de nuca, 6-8 linguri zahar pudra ( sau dupa gust) un pachet de unt ( de preferinta cu 80-85% grasime) cateva linguri de lapte ( cam 50 ml) esenta de rom.


Se macina nuca cat mai marunt, aproape pasta. Peste nuca macinata se adauga untul, nu prea rece, se amesteca bine, apoi se adauga zaharul pudra, laptele si esenta de rom.
Blatul se insiropeaza putin cu lapte si esenta de rom, apoi se umple torul cu crema moale si se da la rece.
Tortul se imbraca cu frisca si se consuma a doua zi.
Atentie, daca insiropati prea tare blatul se va inmuia mai mult decat crema si se va taia urat.



Se serveste rece, cu ciocolata rasa deasupra.




Autor: dana d
Data trimiterii: 15/11/2004 20:33:12
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13951&whichpage=4


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 1 
Timp de preparare:
~ 50 min.