BLAT: -8 oua -8 linguri zahar -bicarbonat -4 linguri nuca macinata -4 linguri faina CREMA: -2 oua -150g zahar -5 linguri faina -2 cani lapte -150g unt -100g zahar vanilat GLAZURA: -100g unt -2-3 linguri cacao
Blat: Albusurile se bat cu zaharul adaugat cate 2 linguri odata,pana se obtine o spuma tare.Se adauga bicarbonatul stins,galbenusurile,nuca si faina. Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara in care s-a pus hartie ,s-a uns si tapetat cu faina.Pentru ca marginile sa ramana frumoase,se unge numai fundul tavii.Se da la cuptor. Crema :Se amaesteca ouale cu zaharul.Se adauga faina si laptele,amestecand sa nu se faca cocoloase,apoi se pune la fiert (pe flacara,cu o tabla sub cratita) amestecand continuu.Dupa ce s-a ingrosat,se ia de pe foc si se freaca bine,adaugand o bucatica de margarina. Separat,se freaca untul cu zaharul vanilat,care se amesteca cu crema,cand aceasta s-a racit.Crema obtinuta se intinde bine peste blat. Glazura:Untul topit se amesteca cu cacaoa si se intinde rapid deasupra cremei. Se da la frigider. OBSERVATII: Taiati prajitura cu un cutit inmuiat in apa fierbinte,ca sa evitati crapare glazurii.
Se serveste rece,presarata cu nuca de cocos,ciocolata rasa sau bombonele decorative si taiata in patrate sau romburi
Autor: adi2003 Data trimiterii: 15/11/2004 01:59:57
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13947
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 2 Timp de preparare: ~1 ora
|