Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Deserturi Torturi Torturi cu crema 

Tort de bezea cu crema de lamaie
Blatul: 4 albusuri, 176 gr. zahar.
Crema: 4 galbenusuri, 66 gr. zahar, zeama si coaja de la 1/2 lamaie, 50 gr. unt nesarat.
Pentru ornat: 2 dl frisca, 1/2 lingura zahar vanilat, felii de mandarine.


Blatul: Se bat spuma albusurile cu zaharul. Bezeaua se intinde pe hartie pergament sub forma de 2 discuri. Se coace la foc foarte mic 125 °C timp de 1 1/2 ora.
Crema: pe foc mic se amesteca galbenusurile cu zeama si coaja de lamaie pana se ingroasa. Untul se taie in bucatele mici si se amesteca in crema. Se lasa sa se raceasca. Crema se pune intre blaturi. Frisca se pune deasupra. Se orneaza cu felii de mandarine.


Se serveste rece.




Autor: osna
Data trimiterii: 14/11/2004 19:50:09
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13951&whichpage=2


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 2 
Timp de preparare:
~ 2 ore