Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Deserturi Torturi Tort Diplomat si Tiramisu 

Tort Diplomat (3)
6 oua
130g zahar
o lingura de faina
300ml lapte
30 g gelatina
500g frisca
fructe
2 lingurite ness


Se freaca 6 galbenusuri cu 130 g zahar si o lingura de faina. Se adauga 300ml lapte, se pune pe foc si se amesteca pana devine ca o crema. Gelatina se pune in putina apa pentru a se dizolva apoi se adauga peste crema. Dupa ce se raceste se adauga frisca si facultativ albusurile batute spuma.
Se ia o cratita, se orneaza cu fructe taiate rondele, se toarna crema si se lasa cam 6-8 ore la frigider (trebuie sa se intareasca).
In loc de blat (piscoturi) eu pun crema amestecata cu ness (se freaca 1-2 lingurite de ness cu putin zahar, se amesteca cu crema si se toarna in cratita peste crema alba).
Inainte de a rasturna tortul pe platou se tine cratita in putina apa fierbinte.


Se serveste rece.



Autor: izu
Data trimiterii: 14/11/2004 19:39:29
Edited: 14/11/2004 19:43:58
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13951&whichpage=2


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 1 
Timp de preparare:
~ 1 ora