6 oua 130g zahar o lingura de faina 300ml lapte 30 g gelatina 500g frisca fructe 2 lingurite ness
Se freaca 6 galbenusuri cu 130 g zahar si o lingura de faina. Se adauga 300ml lapte, se pune pe foc si se amesteca pana devine ca o crema. Gelatina se pune in putina apa pentru a se dizolva apoi se adauga peste crema. Dupa ce se raceste se adauga frisca si facultativ albusurile batute spuma. Se ia o cratita, se orneaza cu fructe taiate rondele, se toarna crema si se lasa cam 6-8 ore la frigider (trebuie sa se intareasca). In loc de blat (piscoturi) eu pun crema amestecata cu ness (se freaca 1-2 lingurite de ness cu putin zahar, se amesteca cu crema si se toarna in cratita peste crema alba). Inainte de a rasturna tortul pe platou se tine cratita in putina apa fierbinte.
Se serveste rece.
Autor: izu Data trimiterii: 14/11/2004 19:39:29
Edited: 14/11/2004 19:43:58
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13951&whichpage=2
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 1 Timp de preparare: ~ 1 ora
|