6 oua, 1/2 lingura de unt, 1/2 lingura de faina, o ceasca de lapte, sare, piper, marar tocat. Pentru prajit: 3 linguri de untura, faina, pesmet, 1 ou.
Se fierb ouale tari, se curata de coaja si se taie marunt. Se face un sos alb, foarte legat, din unt, faina si se stinge cu lapte. Se lasa sa fiarba pana cand sosul capata consistenta unui piure. Dupa ce s-a racorit se amesteca sosul cu ouale fierte, tocate, se adauga sare si piper, dupa gust, iar la sfarsit putin marar. Se fac crochete rotunde, se dau prin faina, ou batut si pesmet si se rumenesc in untura.
Se servesc simple sau cu sos remoulade.
Autor: Marianar Data trimiterii: 14/10/2004 22:20:50
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11368
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 0 Timp de preparare: ~ 35min.
|