400 g nuci prajite, 400 g zahar pudra, 10 oua, 2 linguri gris, 10 linguri de zahar tos, 4 linguri de faina, 2-3 linguri cacao, 1 pahar(100 ml) lapte, 300 g unt. Frisca si ciocolata pentru ornat.
Se bat bine 10 albusuri cu zaharul pudra apoi se adauga nuca prajita si macinata si cele 2 linguri de gris. Se coc 6-7 foi pe fundul tavii unsa cu unt si faina la foc slab. Dupa ce s-au copt se aseaza intre foi urmatoarea crema: se freaca 10 galbenusuri cu 10 linguri de zahar si 4 linguri faina, cacaoa si un pahar cu lapte si se fierbe prin metoda bain-marie. Dupa ce compozitia s-a legat se da deoparte, se lasa sa se raceasca dupa care se adauga 300-350 g unt (eu am pus 350 gr unt este mai bun cu mai multa crema). Se orneaza cu frisca si ciocolata rasa. Tortul este mare si aspectuos!!
Se serveste rece cu ciocolata rasa deasupra.
Autor: Liana Voiebuna Data trimiterii: 14/11/2004 19:37:20
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13951&whichpage=2
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 2 Timp de preparare: ~ 2ore
|