Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Deserturi Torturi Tort Diplomat si Tiramisu 

Tiramisu (5)
400g piscoturi
5 galbenusuri
500g mascarpone
6 linguri cu varf de zahar
1 lingurita de ness
SIROP :1/2 pahar cu rom(bautura)+1/2 pahar cu cafea(sau apa in loc de cafea-eu am facut si asa si este destul de bun)


CREMA:
Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si nu se mai simte zaharul, apoi se adauga crema mascarpone si lingurita de ness si se amesteca foarte bine pana nu se mai cunosc" bobitele" de ness .

BLATUL:
Piscoturile se inmoaie unul cate unul foarte scurt pe o parte si alta in siropul de mai sus (absorb foarte repede lichidul si se sfarama foarte repede) si se aseaza unul langa altul. Se aseaza un strat de piscoturi unul de crema si tot asa pana se termina cu crema deasupra. Pe deasupra se presara cu putin ness. Se lasa la frigider o noapte.


Se serveste rece.

Autor: livia
Data trimiterii: 14/11/2004 19:31:01
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13951&whichpage=2


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 1 
Timp de preparare:
~ 1 ora.