Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Deserturi Torturi Torturi cu fructe 

Tort espresso
Blat :
300 gr. piscoturi
125 gr. unt

Crema:
6 foi gelatina
100 ml cafea espresso
750 g branza de vaci
100 gr zahar
1 plic zahar vanilat
250 ml frisca
1 borcan visine din compot (720 ml)
Pentru ornat:
12 betisoare trase in ciocolata, visine, cacao


Pentru blat trebuie sa tai in doua 20 de piscoturi si restul pana la 300 gr le faramitezi (eu fac asta in robot) si apoi le amesteci cu cele 125 gr de unt. In forma rotunda de tort cu marginea detasabila se pune hartie pt copt si se toarna amestecul de piscoturi cu unt. Il aranjezi acolo pe fundul tavii si apoi pe margine pui jumatatile de piscoturi cu partea netaiata in sus (dupa ce iei marginea de la tava arata ca un gard). Apoi pui la frigider pentru 60 de min.
Visinele se storc de zeama si se aleg 12 mai frumoase pentru decor.
La crema se pune gelatina in apa rece pana devine moale (ea ramane tot foi dar poti sa le storci in mana).
Branza de vaci se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat.
Se prepara cafeaua si se lasa sa se raceasca un pic si apoi se pun foile de gelatina care au fost in apa rece. Aici se vor topi si apoi se amesteca cu branza.
Se bate frisca bine si se amesteca cu crema de branza. Apoi se pun visinele direct pe blatul care a stat o ora in frigider si peste se pune crema de branza. Se pune la frigider pentru 2-3 ore, apoi se orneaza cu betisoare trase in ciocolata.
Betisoarele se pun pe tort dinspre exterior spre interior si imparti tortul in 12 bucati Tot pe a treia grisina si langa fiecare grisina din asta trasa in ciocolata pui si o visina.
Deasupra se cerne o lingurite de cacao.



Se serveste rece.

Autor: cristinacsa
Data trimiterii: 14/11/2004 16:47:26
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13951


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 2 
Timp de preparare:
~ 2 ore