Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Deserturi Torturi Torturi cu ciocolata 

Tort cu ciocolata (2)
Blat:
8 oua, 250gr zahar, 200gr ciocolata, 2 linguri cacao, 2 linguri faina, 2 linguri pesmet, 1/2pachet praf de copt, esenta rom.
Crema:
200gr ciocolata, 2 linguri cacao, 1 pahar lapte, 250gr unt, 250gr zahar, 5 galbenusuri, 1 lingura faina, esenta vanilie.
Sirop
1 cana zahar, esenta, 2,3 cani apa.
Pentru ornat :
100gr ciocolata rasa



Blat: se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga cacaoa, ciocolata topita, esenta, praful de copt stins. Se bat suma albusurile de la cele 8 oua pentru blat impreuna cu cele de la ouale pentru crema, se adauga faina, pesmetul si galbenusurile fracate. Se amesteca bine dar lejer sa nu se lase albusurile (se trece compozitia prin tel de jos in sus). Se coace la foc moale. Se lasa la racit si se taie in doua sau in trei pe orizontala (depinde de cat de mult a crescut).
Crema: se freaca galbenusurile cu zahar. Se adauga laptele, ciocolata, esenta, cacaoa si faina .Se fierbe la baine-marie, amestecand incet, continuu pana se ingroasa. Separat se spumeaza untul si se adauga peste el putin cate putin din crema racita. Se umple baltul, insiropat, cu o parte din crema, iar cu restul se imbraca tortul. Se imbraca in ciocolata rasa


Se serveste rece.

Autor: adi69
Data trimiterii: 14/11/2004 16:41:02
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13951


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 2 
Timp de preparare:
~ 2 ore