Blat: 100 ml lapte, 40g faina, un varf de cutit sare, 200 g zahar, 10 oua, 2 lingurite rom, 100 g zahar pudra. Crema de ciocolata: 200 g zahar pudra, 150g ciocolata, 3 oua, 2 pachete zahar vanilat, 200 g unt; Crema de vanilie: 200 g zahar, 6 galbenusuri, 80 g faina, 500 ml lapte, vanilie, 100 g unt, un varf cutit sare fructe din dulceata
Pentru prepararea blatului: se dizolva faina in lapte, se adauga sarea si vanilia si se pune la foc slab sa fiarba pana ce incepe sa se umfle. Se amesteca mereu sa nu se prinda. Se lasa la racit. Se freaca spuma zaharul cu galbenusurile si romul, se adauga aluatul fiert (racit in prealabil) si albusurile batute spuma. Se coace in tava unsa cu unt si tapeta cu faina. Atentie sa nu se usuce prea tare, pentru a se putea rula. Cand e gata, se uda un servet mai mare decat tava se stoarce f putin, se intinde pe planseta, se presara zaharul pudra si se rastoarna pe el blatul. Se aduna marginile la mijloc si se lasa la racit. Prepararea cremei de vanilie: se freaca zaharul spuma cu galbenusurile, se adauga faina, laptele, vanilia si sarea. Se fierb in baie de abur amestecandu-se mereu pana la ingrosare. Se ridica de pe foc si se lasa la racit. Se freaca spuma untul si se incorporeaza in compozitie, dupa ce s-a scos batonul de vanilie. Crema de ciocolata: intr-o oala de cca 3 kg se pune la inceput zaharul apoi albusurile. Se pune oala in baie de abur si se bat albusurile spuma tare. Ciocolata rasa si topita la cuptor cu 3 linguri de apa se include apoi incet in compozitie. Untul spuma cu galbenusurile si zaharul vanilat se amesteca cu albusurile dupa ce s-au racit bine. Cand blatul s-a racorit, se unge cu crema de vanilie, se ruleaza, se taie oblic capetele, iar bucatile taiate se aseaza asimetric pe rulou, ca sa dea impresia unor crengi care au fost taiate. Mijlocul lor se unge tot cu crema de vanilie. Restul de crema se amesteca cu crema de ciocolata si se acopera rulada formata lasand capetele de culoare deschisa. Se trag cu furculita in lung niste dungi care sa semene cu scoarta de copac. Se decoreaza cu frunzulite facute din dulceata de smochine sau caise verzi si flori facute din dulceata de cirese albe sau amare.
Se serveste rece, taiat in felii.
Autor: Adela Data trimiterii: 14/11/2004 16:24:19
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13951
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 2 Timp de preparare: ~ 2 ore
|