Ingrediente pentru 4 portii: 2 legaturi de zarzavat pentru supa o ceapa 400 ml supa de peste 250 ml vin alb sec 2 foi de dafin 4 boabe de piper negru sare 1 kg de cod (bucati cu coada) 2 lingurite de faina o lingura de unt 4 lingurite de mustar 2 linguri de smantana piper alb 2 linguri de rondele de ceapa verde
Zarzavatul pentru supa se curate, se spala si se taie cubulete. Ceapa se curate si se taie in ¼. Se pun la fiert 250 ml apa, supa de peste, vinul, zarzavatul, ceapa, foile de dafin, boabele de piper si o lingurita de sare. Se adauga pestele, se fierbe putin si apoi se lasa la odihnit 20 de minute. Strecurati ½ din lichid printr-o sita. Prajiti faina in unt incins si stingeti-o cu supa de peste. Lasati sa fiarba 2-3 minute. Amestecati mustarul cu smantana si condimentati dupa gust cu sare si piper. Curatati codul de piele si oase si portionati-l. Scoateti legumele din zeama in care au fiert. Se aseaza pe farfurii pestele si legumele, se toarna deasupra sosul de mustar si se presara cu rondelele de ceapa verde.
Se serveste cu cartofi natur.
Autor: Raza de soare Data trimiterii: 14/11/2004 13:47:39
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13929&whichpage=2
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 2 Timp de preparare: 40-50 de minute
|