3,5 kg gogosari 250 gr ulei 250 gr zahar sau miere de albine 250gr otet 400 gr pasta de tomate piper foi de dafin sare
Se taie gogosarii in felii subtiri. Separat se fierbe uleiul ,otetul,pasta de tomate ,2-3 foi de dafin, sare si piper dupa gust.cand incepe sa clocoteasca,se introduc gogosarii. se fierb 25-30 minute,pna cand capata consistenta de zacusca.se pune compozitia fierbinte in borcanele asezate pe un suport metalic,ptr a nu plesnii,se pun capacele sau se leaga celofan si se pun sub patura pana a doua zi. se pot aseza a doua zi in camara.
constituie un excelent aperitiv servit pe felii de paine si ornate cu diverse(frunze de patrunjel, fisiute de masline,etc.) sau neornate.
Autor: lulu77 Data trimiterii: 12/11/2004 17:16:24
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13994&whichpage=2
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 0 Timp de preparare:
|