1 kg de ceapa, 2 kg de ardei kapia, 1.5 kg de ghebe, 2 kg de rosii, 3/4 l de ulei, sare si piper boabe.
Curatati ghebele, spalati-le sub jet de apa, cāt sa le acopere. Lasati-le sa clocoteasca 5 minute, spalati-le sub jet de apa rece si puneti-le la fiert din nou pentru 5 minute. Separat caliti ceapa īn ulei si cānd se aureste puneti ardeii copti curatati si rupti īn fāsii. Adaugati gogosarii peste ceapa, lasati sa fiarba īncet 30 de minute, dupa care adaugati ghebele. De asemenea, puneti bulionul pregatit din rosii, potriviti de sare, puneti piper si cānd zacusca a scazut potrivit, puneti-o fiebinte īn borcane. Lasati-le īn cuptorul cald 20 de minute.
Autor: Idora Data trimiterii: 12/11/2004 16:47:59
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=28683
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 0 Timp de preparare:
|