Aluat: 500 gr faina(alba) 200gr margarina 100 gr zahar 2 galbenusuri putina sare Crema 500g lapte 3 galbenusuri 200 g zahar 3 linguri cu varf de faina de grau 2 pachete zahar vanilat
Blat: Din toate ingredientele se lucreaza repede un aluat care se da la rece doua ore. Cu aluatul obtinut se tapeteaza formele sau forma de tarta, unsa in prealabil cu unt. Se inteapa aluatul cu o furculita de 2-3 ori ca sa nu se ridice la copt, se coc 20 de minute la foc potrivit. Se lasa se se raceasca.
Crema: Se bat ouale cu zaharul, laptele, zaharul vanilat si faina si se amesteca pe foc domol pana se ingroasa ca o crema, se lasa la racit, apoi se garniseste tarta cu crema si fructe de sezon sau fructe din dulceata.
Se serveste rece garnisita cu fructe de sezon sau dulceata.
Autor: teo1970 Data trimiterii: 11/11/2004 19:38:11
Edited: 11/11/2004 19:39:52
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20907&whichpage=5
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 1 Timp de preparare: ~ 50 min.
|