Aluat: 500g faina, 200g unt, 1 ou, 100g zahar, un praf de sare, 1 lingurita lapte sau apa. Jeleul: 200g zahar, 1 pahar de apa, 500g capsuni, 3 foi gelatina. Umplutura: 500g capsuni
Se pune faina pe planseta si se face o scobitura la mijloc, unde se pun oul, apa, sarea, untul putin muiat si zaharul. Se amesteca toate ca o smantana adaugandu-se printr-o miscare toata faina. Se lucreaza repede aluatul. Se lasa doua ore la rece. Formele unse cu unt se tapeteaza(imbraca)cu acest aluat care se impunge cu furculita in cateva locuri pentru a nu se ridica la copt, se coc la foc potrivit, se scot din forme dupa ce s-au copt. Se pune in fiecare tarta cateva capsuni si se toarna urmatorul jeleu: se face un sirop din zahar si apa si se leaga subtire, se stoarce din 500 g capsuni o ceasca de zeama, se lasa sa fiarba bine in sirop si se adauga foile de gelatina dizolvate bine in apa calduta. Jeleul se toarna in tarta peste capsunile crude.
Se servesc reci.
Autor: teo1970 Data trimiterii: 11/11/2004 19:33:10
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20907&whichpage=5
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 1 Timp de preparare: ~ 1 ora.
|