Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Deserturi Gogosi, papanasi, briose 

Briose venetiane
250 gr faina
15 gr de lapte
10 gr drojdie bere
5 gr sare
50 gr zahar
150 gr unt
2 oua pentru coca
1 ou pentru uns
20 gr zahar


Pentru a va reusi bine retea va trebuie un robot. Varsati faina in vasul robotului.
Intr-o craticioara amestecati laptele cu drojdia, amestecati si adaugati jumate din zahar. Apoi adaugati la faina zaharul ramas si continutul din craticioara plus sarea,
porniti robotul. In timpul functionarii, adaugati ouale unul cate unul. Taiati untul, care trebuie sa fie foarte rece, in cuburi, si introduceti cate o bucatica in robot. Lasati-l sa amestece pentru alte 5/10 minute pana ce se obtine o coca omogena.

Pe blatul de bucatarie (masa de lucru) puneti faina si framantati foarte repede, formand o paine pe care o lasati sa creasca 45 minute.
Luati din aluatul crescut bucatele mici si cu mana faceti bilute pe masa de lucru. Puneti briosele intr-o tava de cuptor acoperita cu hartie pentru copt, la o distanta de cativa centimetri una de alta, si lasati-le sa creasca pemntru alte 30 minute.
Spargeti un ou intr-o craticioara si cu o pensula de bucatarie ungeti briosele dupa care adaugati un picut de zahar deasupra.
Dati la cuptor pentru 20 de minute la 180 °.


Briosele se servesc reci.

Autor: mitub
Data trimiterii: 11/11/2004 19:11:04
Edited: 11/11/2004 19:13:38
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20907&whichpage=5


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 1 
Timp de preparare:
~ 1 ora