Aluat: 200 gr. unt, 200 gr. zahar, 6 oua, vanilie, 300 gr. faina, 1/2 pachet de praf de copt, 100 gr. migdale macinate, 100 gr. Nutella, visine din compot (un borcan mare). Crema: 2 pachete de budinca de vanilie, 750 ml lapte, 4 linguri de zahar, 300 gr. unt Glazura: 200 gr. Nutella, 25 gr. grasime de cocos (Palmin), 2 linguri de rom, sau pentru cine nu doreste sa faca glazura, se poate lua cuvertura de ciocolata de lapte.
Untul se freaca bine cu zaharul, zaharul vanilat pana se face ca o spuma, apoi se adauga ouale unul cate unul, migdalele si faina care a fost amestecata in prealabil cu praful de copt. Amestecul se imparte in doua parti egale, prima parte se pune intr-o tava tapetata cu hartie de pergament, iar a doua parte se amesteca cu Nutella. Se toarna si aceasta in tava si se amesteca putin. Deasupra se pun visinele. Aluatul se coace la 180 grade Celsius timp de 40-45 de minute.
Crema: Din cele 750 ml de lapte se iau 4-5 linguri si se amesteca cu praful de budinca si 4 linguri de zahar. Se face o budinca, iar cand e gata se lasa sa se raceasca ceva timp si se amesteca cu 300 gr de unt care a fost in prealabil batut ca o spuma. Crema se pune peste aluatul care a fost putin insiropat, cu sirop de visine. Glazura: 200 gr. Nutella, 25 gr. de grasime de cocos (Palmin), se freaca pe o baie de aburi pana se topeste. Glazura se intinde pe prajitura si apoi se lasa pana a doua zi la rece
Se serveste a doua zi, taiata cubulete.
Autor: Idora Data trimiterii: 10/11/2004 20:41:34
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20907&whichpage=4
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 3 Timp de preparare: ~ 2 ore
|