- 500 gr. branza de vaci - 300 gr. faina - 3 oua - coaja rasa de lamaie - 1 plic zahar vanilat - un varf cutit cu bicarbonat de sodiu(stins) - ulei pentru prajit - smantana, miere de albine sau dulceata
Se formeaza un aluat de branza de vaci, faina, zahar, coaja de lamaie rasa, bicarbonat stins cu zeama de lamaie si zaharul vanilat. Aluatul se lasa putin la dospit, dupa care din el se face o bara, se portioneaza si se formeaza papanasii, avand la mijloc o gaura. Acestia se prajesc in ulei incins, la foc foarte mic, pana se rumenesc pe ambele parti.
Se servesc calzi cu smantana si miere de albine sau dulceata.
Autor: tumpi Data trimiterii: 09/11/2004 22:44:51
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20907&whichpage=3
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 1 Timp de preparare: ~ 50 min
|