Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Deserturi Prajituri Prajituri cu crema, cu frisca 

Prajitura cu crema de branza
Blat:
6 oua, 200ml ulei, 200ml lapte, 200g zahar, 400g de faina, un plic de zahar vanilat, un plic praf de copt.

Crema:
500g branza de vaci, 200g zahar pudta, un plic zahar vanilat, 200g unt, coaja de la o lamaie, optional stafide.


Galbenusurile, uleiul, laptele, zaharul vanilat se amesteca cu mixerul pana seomogenizeaza.
Albusurile se bat spuma cu 200 gr. zahar. Se amesteca usor cu compozitia de mai sus si se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se incorporeaza usor apoi se pune in tava unsa si tapetata cu faina si se baga la cuptor.
Crema de branza:
branza de vaci se amesteca cu zaharul pudra, zaharul vanilat, untul si coaja de lamaie. Se pot pune si stafide. Se omogenizeaza.
Dupa ce s-a racit blatul, se taie in doua si se umple cu crema de branza.


Se serveste rece, taiata in patrate mai mari.

Autor: padi
Data trimiterii: 09/11/2004 22:14:51
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20907&whichpage=3


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 1 
Timp de preparare:
~ 50 min.