Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Mancaruri Mancaruri cu carne de pasare Mancaruri cu carne de pui 

Ficatei de pui - variante
Varianta I

400 g ficatei de pui
2 cepe

Varianta II

400 g ficatei de pui
5-6 catei de usturoi
putin bulion sau suc de rosii

Varianta III

400 g ficatei de pui
sare
o cana de bulion dizolvat in apa
1-2 linguri de apa
o lingurita rasa de oregano sau 5-6 catei de usturoi






Varianta I

Ceapa se taie solzisori, se caleste in putin ulei. Se pune ficatul crud, se adauga putina apa, se acopera cu un capac si se lasa sa se inabuse. Bucatelele de ficat nu trebuie sa fie uscate, tochitura trebuie sa aiba sos. Se adauga sare dupa gust, doar cand manacarea este gata. Se serveste fierbinte, cu mamaliguta.


Varianta II

Se inabusa ficatul in unt sau ulei, cu apa si sare dupa gust si se adauga la sfarsit usturoi pisat. Daca doriti, se pot adauga cateva linguri de bulion sau suc de rosii, cu putin zahar. Se pune capacul si se mai lasa cateva minute la foc mic. Se serveste fierbinte, cu mamaliguta sau piure de cartofi.

Varianta III

Ficateii de pui ii fac se pun intr-un vas cu capac, in ulei incins, si se lasa sa se patrunda in sos propriu (daca scad prea mult, adaugati putina apa), amestecand din cand in cand. Adaug si putina sare, dar nu chiar de la inceput.

Separat, se pregateste un sos gros dintr-o cana bulion dizolvat in apa calda, cu 1-2 linguri de zahar, sare dupa gust si o lingurita rasa de oregano. Se amesteca bine, iar cand ficateii sunt gata, se toarna sosul deasupra si se lasa sa mai fiarba 2-3 minute acoperit. Pentru variatie, oregano se poate inlocui cu cativa catei de usturoi pisat. Se serveste cu mamaliguta, piure de cartofi sau paste.






Autor: Milia
Data trimiterii: 09/11/2004 09:13:20
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=13550&whichpage=4


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 0 
Timp de preparare: