Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Conserve Conserve pentru iarna Zacusca 

ZACUSCA DE TELINA
Se folosesc: 5 bucati mari de telina, 3 kg de ardei kapia, 4 kg de gogosari, 1.5 kg de ceapa 1.5 litri suc de rosii, 1 litru de ulei, 1 pahar cu mustar, o cescuta de miere sau de zahar, piper, sare, foi de dafin.

Dati ceapa prin masina de tocat, apoi puneti-o în 3/4 litri de ulei, sa se caleasca încet. Ardeii si gogosarii coaceti-i, apoi tocati-i foarte bine sau treceti-i tot prin masina de tocat, împreuna cu telina taiata felii si fiarta. Peste ceapa adaugati ardeii, gogosarii, telina si restul de ulei pâna la un litru. În continuare puneti sucul de rosii si lasati sa fiarba la foc mic doua ore. Adaugati condimentele, potriviti de sare, mai lasati sa dea câteva clocote si la urma puneti mierea si mustarul. Turnati zacusca fierbinte în borcane incalzite, legati-le cu celofan si fiebeti-le pe baie de aburi 30 de minute sau lasati-le în cuptorul incins (fara foc) pâna a doua zi.



Autor: Idora
Data trimiterii: 09/11/2004 00:46:54
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=28683


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 0 
Timp de preparare: