-3 kg de ardei grasi -2 kg de rosii -frunze de telina si de patrunjel -sare
Alegeti ardei de marime mijlocie, spalati-i, indepartati-le cotoarele si partile albe din interior. Puneti-i pe rānd cu o strecuratoare īn apa clocotita pentru 1-2 minute. Din rosii, pregatiti un bulion mai legat, indepartand cu grija semintele, combinati-l īn parti egale cu apa īn care ati opariti ardeii, si dupa 5 minute de clocote luati vasul la o parte, puneti frunze de patrunjel si de telina si potriviti de sare. Puneti ardeii unul īn altul (sa incapa mai multi), asezati-i īn borcane de 1-2 l, umpleti cu bulionul fierbinte, legati cu celofan. Īn aceiasi zi fierbeti borcanele pe baie de aburi 30 de minute si lasati-le acopertie sa se raceasca īncet pāna a doua zi.
Autor: Idora Data trimiterii: 14/10/2004 19:14:35
Edited: 14/10/2004 19:26:48
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=28684
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 0 Timp de preparare:
|