Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Conserve Conserve pentru iarna Zacusca 

ZACUSCA MOLDOVENEASCA
Se folosesc 25 de gogosari, 25 de ardei grasi, 1 kg de ceapa, 10 vinete mari, 1 kg de morcovi, 2 kg de rosii, 1 litru de ulei.

Coaceti gogosarii, ardeii si vinetele, apoi curatati-le fara sa va udati mainile cu apa. Tocati ceapa marunt si caliti-o īncet la foc mic, īn toata cantitatea de ulei pāna cānd constatati ca aceasta devine translucida. Tocati separat gogosarii, ardeii si vinetele. Dati morcovii prin razatoarea mica, puneti-i 10 minute sa se inabuse īn uleiul fierbinte si lasati vasul acoperit. Adunati totul īntr-un vas mai mare, de preferinta o cratita emailata, puneti bulionul obtinut din rosii si dati zacusca la cuptor sa fiarba mocnit. Cānd a scazut bine potriviti de sare, puneti 3-4 foi de dafin, o lingurita boabe de piper si turnati sacusca fierbinte īn borcane mici. Legati-le cu celofan si lasati-le īn cuptorul cald (dar fara foc) pāna a doua zi.



Autor: Idora
Data trimiterii: 09/11/2004 00:39:58
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=28683


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 0 
Timp de preparare: