Se folosesc 3.5 kg de rosii, 18 vinete mijlocii, 2 kg de ceapa, 30 de gogosari, 60 de ardei kapia, sare, piper - dupa gust - 150 g de miere si 3/4 l de ulei.
Curatati, spalati si taiati īn cubulete legumele (cepa taiati-o pestisori), apoi caliti-le pāna se auresc usor īn ulei si puneti-le īn castroane separate. Din rosii pregatiti un bulion bine scazut, dupa ce ati indepartat semintele. Combinati apoi totul īntr-un vas mare, smaltuit si puneti zacusca la fiert, pe foc domol, amestecand-o mereu cu o ligura de lemn. Cānd uleiul s-a ridicat deasupra potriviti de sare, piper, adaugati mierea si puneti zacusca fierbinte si bine scazuta īn borcane calde, pe care le lasati sa se raceasca īncet, legate cu celofan, pāna a doua zi.
Autor: Idora Data trimiterii: 09/11/2004 00:37:05
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=28683
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 0 Timp de preparare:
|