Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Conserve Conserve pentru iarna Zacusca 

ZACUSCA ASORTATA
Se folosesc 3.5 kg de rosii, 18 vinete mijlocii, 2 kg de ceapa, 30 de gogosari, 60 de ardei kapia, sare, piper - dupa gust - 150 g de miere si 3/4 l de ulei.

Curatati, spalati si taiati īn cubulete legumele (cepa taiati-o pestisori), apoi caliti-le pāna se auresc usor īn ulei si puneti-le īn castroane separate. Din rosii pregatiti un bulion bine scazut, dupa ce ati indepartat semintele. Combinati apoi totul īntr-un vas mare, smaltuit si puneti zacusca la fiert, pe foc domol, amestecand-o mereu cu o ligura de lemn. Cānd uleiul s-a ridicat deasupra potriviti de sare, piper, adaugati mierea si puneti zacusca fierbinte si bine scazuta īn borcane calde, pe care le lasati sa se raceasca īncet, legate cu celofan, pāna a doua zi.




Autor: Idora
Data trimiterii: 09/11/2004 00:37:05
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=28683


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 0 
Timp de preparare: