Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Conserve Conserve pentru iarna Zacusca 

ZACUSCA DE ARDEI CU VINETE
Se folosesc 3 kg de vinete, 3 kg de gogosari, 1 kg de ceapa, 700 ml de ulei, foi de dafin, 2 linguri de miere, sare, 1 l suc de rosii, o ligurita de piper boabe.

Coaceti obisnuit vinetele si gogosarii si curatati-i cu grija. Separat, caliti ceapa tocata īn ulei, īn vasul acoperit, la foc mic. Cu un satār de lemn tocati apoi vinetele si gogosarii, puneti totul peste ceapa calita, adaugati sucul de rosii si condimentele, lasānd vasul pe foc mic īn cuptor. Cānd zacusca a scazut bine, puneti-o fierbinte īn borcane, pe care le putei lasa īn cuptor, cu focul mic, īnca 25 de minute. Legati cu celofan sau inchideti cu capace metalice si puneti zacusca la pastrare.




Autor: Idora
Data trimiterii: 09/11/2004 00:35:47
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=28683


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 0 
Timp de preparare: