Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Conserve Conserve pentru iarna Zacusca 

Zacusca de vinete
15 vinete mari, 30 buc. de gogosari, 1 kg. ceapa, 1 litru ulei, 3 kg. rosii, piper, usturoi, sare dupa gust


Se coc vinetele si se curata ca pentru salata. La fel, se procedeaza si cu gogosarii. Se elimina semintele din rosii cu aparatul de stors si sucul obtinut se pune la fiert pina se ingroasa ca o smintina. Intr-un vas mare, se caleste in tot uleiul ceapa, si cind aceasta a devenit aurie, se pun vinetele si gogosarii, apoi se adauga sucul de rosii legat. Se aseaza vasul sa fiarba incet, peste o placa metalica, si cind uleiul se ridica deasupra, se da la cuptorul incalzit in prealabil. Se lasa zacusca la foc mic, se amesteca des sa nu se prinda de vas, si cind compozitia este bine legata, se pune, dupa gust, mujdei, sare si piper. Se pune conserva in borcane fierbinti, se leaga cu celofan si se lasa in tava cuptorului fierbinte, dar fara foc, pina a doua zi.




Autor: Idora
Data trimiterii: 09/11/2004 00:08:18
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=28683


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 0 
Timp de preparare: