Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Deserturi Budinci, spume, ciocolata de casa 

Ciocolată de casă 1
350 g zahăr, 250 g lapte praf, 250 g unt, 100 g apă, 1 lingură de cafea, facultativ 25-30 nuci (sau alune) tăiate (măruntite), 3 linguri de cacao (cam 50 g), esentă de rom.


Apa se pune la fiert cu cafeaua, să dea 2-3 clocote (se face o cafea obisnuită) si se asteaptă putin (să se lase zatul la fund) sau se pune 100 g cafea făcută la filtru. În alt vas se pune zahărul si cacaoa, se toarnă cafeaua (se decantează) si se pune la fiert, amestecând mereu. Când începe să fiarbă, se mai lasă fix 4 minute (după ceas!), amestecând permanent. După 4 minute se opreste focul si se adaugă untul. Când untul s-a topit, se pune laptele praf (se cerne prin strecurătoare, să nu facă cocoloase), apoi nucile sau alunele si esenta de rom. Se amestecă bine să se omogenizeze si se toarnă compozitia într-o tavă unsă cu unt. Se dă la rece.


Se serveste rece, taiata cuburi, romburi, dreptunghiuri.

Autor: Milia
Data trimiterii: 08/11/2004 23:08:53
Edited: 08/11/2004 23:14:37
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20907&whichpage=2


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 1 
Timp de preparare:
~ 1 ora