Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Deserturi Prajituri Prajituri cu crema, cu frisca 

Grilas
Blat:
8 oua
200g zahar
100g nuca macinata
100g faina
o lingurita bicarbonat de amoniu

crema:
120g zahar
100g nuca macinata
4 oua
200g zahar
200g unt
un plic de zahar vanilat


Blatul:
8 galbenusuri se bat cu 200 g zahar. Se adauga apoi 8 albusuri batute spuma, 100 g nuca macina , 100 g faina si o lingurita bicarbonat de amoniu. Se da la cuptorul bine incins. Dupa ce s-a copt si racit, blatul, se taie in doua.

Crema:
120 g zahar si 100 g nuca macinata se pun pe foc pana se caramelizeaza. Se toarna continutul pe un vas uns cu unt sau umezit cu apa rece. Dupa ce s-a intarit, se macina prin masina de macinat nuci si apoi se cerne. Partea mai fina se adauga in crema, restul se foloseste la ornat.
4 oua intregi si 200 g zahar se bat pe aburi pana se ingroasa.
200 g unt se freaca cu un plic de zavar vanilat , se adauga compozitia de oua (rece, incet, cate putin, sa nu se taie) si nuca prajita.
Se umple blatul cu aceasta crema.Se pastreaza putin pentru uns pe deasupra si se presara nuca prajita ce a ramas de la cernut.



Se serveste rece, ornata cu amestec de nuca si zahar caramelizat.

Autor: Camelia
Data trimiterii: 08/11/2004 22:34:35
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20907&whichpage=2


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 2 
Timp de preparare:
~ 1 ora