Blatul:5 oua, 125g zahar, 125 g faina, vanilie, coaja de portocala sau lamaie Crema: 150 g unt, 1 dl rom, 1 lingura cu varf marmelada de caise, 200 g nuca macinata, 1 plic zahar vanilat.
Se face un pandispan. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul tot deodata, o lingura zeama de lamaie si se bate in continuare pana se intareste din nou. Se pun galbenusurile toate deodata si se bate putin sa se amestece cu albusul. La urma se pune faina si coaja de lamie. Se pune de 3 cm grosime in tava unsa si tapetata se da la cuptorul bine incins, insa focul se reduce imediat la potrivit. Dupa ce s-a copt si s-a racit, se taie marginile de jur imprejur (cam 2-3 cm).Partile taiate se zdrobesc bine cu furculita si se stropesc cu rom. Se adauga untul moale, marmelada de caise, nucile macinate, vanilia. Se obtine o crema foarte gustoasa. Se unge blatul deasupra cu marmelada acrisoara si se intinde crema peste ea. Se niveleaza bine si se glaseaza cu orice glazura doriti.
Se serveste rece, tiata in cuburi.
Autor: Camelia Data trimiterii: 08/11/2004 22:26:51
Edited: 09/11/2004 22:58:27
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20907&whichpage=2
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 1 Timp de preparare: ~ 1 ora
|